top of page

Worldcafé

Woensdag 17 februari vond er een world café plaats met hartverwarmende en ontroerende gesprekken van de jongeren van het 5de jaar met vluchtelingen en hulpverleners.

Dit world café was een grote meerwaarde! De jongeren hoorden uit eerste bron hoe zwaar de beslissing is om je land te verlaten en hoe gevaarlijk de reis kan zijn. Dit is cruciaal voor een genuanceerde beeldvorming over de vluchtelingenproblematiek.

We hoorden het verhaal van Noukie, zij gaat op regelmatige basis naar Calais om de mensen in de kampen te bevoorraden. Ze vertelt dat ze hiermee begonnen is nadat ze een jong kindje in Brussel zag lopen dat samen met haar moeder uit Aleppo is gevlucht en dat heeft haar moederhart geraakt.

We spraken met Mahabba, hij is uit Irak overgekomen met zijn vrouw en zoontje van 2,5 jaar. Hij heeft zijn restaurant achtergelaten om bij zijn oom in Groot-Brittannië een beter leven op te bouwen, maar de mensensmokelaars hebben hem onverwachts in België afgezet. Nu wacht hij hier al 8 maanden op een antwoord. Hij verblijft momenteel in het asielcentrum van Overpelt.

We ontmoetten Ivo, een diaken uit Sint-Truiden die een minderjarige vluchteling begeleid en wat dit allemaal met zich meebrengt.

De leerlingen konden via persoonlijke gesprekken het verhaal van elke getuige ontdekken. Dit werkte enorm aanstekelijk. Verschillende leerlingen willen nu actie ondernemen en hulp aanbieden. Doel bereikt!

Activiteit in samenwerking met HuJo Hasselt Tijl Uilenspiegel / KTA2 Villers / Atheneum Plus / CVO Step

Recente Posts

bottom of page