top of page

Hoe meer goed doen? Info Effectief Altruïsme

VRIJDAG 14 APRIL 2017 / 19u00 / VOC Hasselt

Hoe meer goed doen? Er gaat veel mis in de wereld en de meeste van ons willen daar graag iets aan doen. Maar uitzoeken wat we precies kunnen doen, is niet evident.

HuJoHasselt Tijl Uilenspiegel ondersteunt graag het volgende initiatief! Kunnen we bij het geven van donaties of besteden van overheidsgeld enkel ons hart laten spreken, of is het ook belangrijk eens goed na te denken? Kunnen we onze eigen inschatting eigenlijk wel vertrouwen? Wat als blijkt dat sommige organisaties veel efficiënter zijn in het verminderen van leed dan anderen? Moet een overheid wel musea subsidiëren wanneer er mensen sterven van de honger? In welke mate telt het leed van dieren mee? En hoe kan je het meeste verschil maken met je tijd, bijvoorbeeld door je jobkeuze?

Effectief Altruïsme probeert een antwoord te vinden op deze en andere, vaak moeilijke en controversiële vragen. Effectief Altruïsme is een jonge internationale, filosofische en sociale beweging die wetenschap en logica toepast in de zoektocht naar de meest effectieve manieren om de wereld te verbeteren. Goed nieuws, uit dat onderzoek blijkt dat als je wijs kiest, je een enorme impact kan hebben op het verbeteren van de wereld. Na onder andere een studiedag in Gent en twee introductie-avonden door Peter Singer (Gent & Leuven) stellen we de basisprincipes nu in Hasselt voor. We hopen je dan ook te zien op vrijdag 14 april in het V.O.C. in Hasselt Timing 19:00 Onthaal 19:30 - 19:35 Welkomstwoord - Jo Dirix 19:35 - 20:20 Wat is Effectief Altruïsme - Tobias Leenaert 20:20 - 20:30 Wat doe ik met het idee van Effectief Altruïsme? - Gert Nelissen 20:30 - 20:40 Wat kan jij nu doen met dit idee? - Kris Martens 20:40 - 21:00 Vraag en Antwoord Sprekers: Jo Dirix - Doctor in de wijsbegeerte en moraalwetenschappen / Lector N.C. Zedenleer, PXL Education Tobias Leenaert - Oprichter VZW Eva Gert Nelissen - Student N.C. Zedenleer & Geschiedenis, PXL Education Kris Martens - Klinisch psycholoog / Gedragstherapeut / Doctoraatsstudent KU Leuven Inkom: Inkom is gratis, maar gelieve wel te registreren om zeker te zijn van je plaats: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOxcxCLQDcmjzwlgjA6f3CzcMnccj10evxpr7TUnEkxJRpTg/viewform Waar: V.O.C. Vrijzinnig OntmoetingsCentrum-Hasselt Albrecht Rodenbachstraat 18 3500 Hasselt Meer weten? Meer informatie vind je op www.eavlaanderen.org, of in dit korte interview: https://docs.google.com/document/d/1GABWf0_-3zWt_8EsPCXDsvqDefropKfMEA-BoSRSkJw/edit

Recente Posts

bottom of page